NEWSLETTER

REGULARNY NEWSLETTER - MOTYWUJĄCY, INSPIRUJĄCY, ROZWESELAJĄCY!
ZOSTAŃ MOIM PARTNEREM!
PRZENIEŚ SIĘ W ŚWIAT FITNESS i WOLNOŚCI FINANSOWEJ.
ZAPISZ SIĘ PONIŻEJ!

Zgadzam się z Polityką Prywatności

wtorek, 5 lutego 2013

Jak żyć 100 lat a nawet dłużej....

Według WHO (Światowa Organizacja Zdrowia) przeciętnie w okresie naszego życia spalamy ok. 50.000.000 kcal.
Nie dyskutujemy z tym, tak stwierdzili ludzi o wiele mądrzejsi od nas...
 
To, co teraz Wam pokażę to jest czysta matematyka!
Właściwie nie, to nie jest matematyka - TO JEST WASZE ŻYCIE!
 
Mniej więcej wiemy, ile przeciętny "zjadacz chleba", taki który specjalnie nie patrzy na to "co" ani w "jakich ilościach" je (a potem się dziwi, że tyje...) spożywa dzienne kcal.
 
Przy zjadaniu mieszanego pokarmu czyli kanapek, obiadu z trzech dań, kolacji itd. itd, przyjmujemy około 2.500 kcal.
Przy takim "mieszanym" jedzeniu liczymy średnią życia:
 
50.000.000 : 2.500 (energia zużyta w ciągu doby) = 20.000 dób
20.000 dób daje nam 57 lat!!!!
 
Czy wiecie, ile przeciętnie kcal przyjmujemy przy przestrzeganiu diety opartej na naturalnych składnikach? Bez konserwantów, bez chemii, przy zachowaniu zasad prawidłowego odżywiania, przy koniecznej dzisiaj suplementacji diety?
Otóż jest to w okolicach 1.000 kca!
I nie oznacza to, że musimy się głodzić!!!!
 
Liczymy więc raz jeszcze
 
50.000.000 : 1.000 = 50.000 dób
50.000 dób = 140 (LAT!)
 
Źródło: M. Tombak, "Jak żyć długo i zdrowo", Firma Ksiegarska, Serwis galaktyka Sp. z o.o., Łódź 2001
 
MACIE JESZCZE JAKIEŚ PYTANIA?
 
Chcecie wiedzieć jak to zrobić aby przyjmować ok. 1.000 kcal dziennie i nie chodzić wściekle głodnym i nie wyniszczać swojego organizmu "dietami cud"?
 
Nasze pożywienie powinno być odpowiednio zbilansowae (tzn. powinno zawierać w sobie białka, węglowodany, tłuszcze, mikro i makro elementy, ale w idealnych proporcjach, w takich proporcjach, jak wymaga tego nasz organizm).
 

 
Czyli w jakich?
Skąd mamy to wiedzieć?
Zawartość kcal w posiłku zależy od sposobu połaczenia jego składników oraz od sposobu przygotowania posiłku.
W czasie gotowania wiekszość posiłków traci od 50 do 70% wartości energetycznej.
Rozumiecie, co dzieje sie dalej?
Aby zaspokoić głód zjadamy coraz więcej pożywienia, a to powoduje NADWAGĘ.
Równocześnie więc walczymy z ilością spożywanego jedzenia (bo przecież się odchudzamy) i z nadwagą (bo nie możemy schudnąć)!
To jest swoiste zamknięte koło!
Zaczynamy więc męczyć swój organizm przeróżnymi dietami i środkami odchudzającymi.
Ale to nic nie daje - diety się kończą albo ich nie wytrzymujemy i sami je przerywamy a nadwaga pozostaje!
 
Wniosek jest bardzo prosty: żadna dieta ani żaden kucharz ani żaden dietetyk nie zbilansuje odpowiedniej ilości białka, węglowodanów, tłuszczy, mikro - makro elementów.
Może to zrobić jedynia natura.
 
 
 
I właśnie takie w 100% naturalne suplementy diety mamy dla Ciebie!
Chcesz o tym porozmawiać?
 
Wystarczy, że się z nami skontaktujesz!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz